The Tough Alliance - svensker med balltre og attitude

The Tough Alliance - svensker med balltre og attitude
The Tough Alliance - Make It Happen

Publisert 20 juni 2005
© Webby

Det svenske indiepop-bandet Tough Alliance dukker opp på scenen med balltre, gidder sjelden å ta med seg instrumenter, og lager sinnsykt catchy musikk.

Barndomskompisene Eric og Henning ble signet på den svenske labelen Service, som er kjent for sine Hot Service-fester i hjemlandet. Miljøet rundt Service er kjent for hipp hiphop, acid house, dans over knust glass og masseslagsmål.

Alliansen startet i 2001 da guttene møttes på ungdomsskolen, og bestemte seg for å lage musikk som inneholdt alt de elsket, med et klart budskap og et ønske om å lage klokkerene poplåter.

Når the Tough Alliance opptrer er det med baseball-tre, skyggeboksing og sing-back. Det instrumentale overlater de til CD-spilleren. I et intervju med magasinet Cricket sier guttene at baseballkøllen er et symbol for deres daglige kamp med de selv og deres omgivelser. Det ville dessuten kjennes rart ut å stå å spille på en gitar eller skru på en datamaskin live, sier Eric.

De spiller altså ikke. De stiller seg på scenen, synger med, og ser hva som skjer. Publikum får det The Tough Alliance gir, pleier de å si.

En av våre Tough Alliance-favoritter er låten "Koka-Kola Veins", som er en perle av en poplåt. Her stemmer alt: Tekst, melodi, hiphetsfaktor og video. Refrenget går såhär:

"We got Koka-Kola veins / We don't know our names / Bla bla bla bla bla bla bla bla bla / We got Koka-Kola veins / We don't use our brains / Bla bla bla bla bla bla bla bla bla".

Sjekk ut musikk og vidoer med The Tough Alliance på www.thetoughalliance.comSi din mening

Har svenskene skjønt det?

Ja (6 stemmer)
Nei (1 stemmer)

Forrige nyhet: Strip Poker

Neste nyhet: Lån penger og bli rik


Komment�r denne artikkelen
(<--Skriv inn svaret!)

Tilbake Webbys kjendiser (forsiden)