Schnappi 13 uker på VG-lista

Schnappi 13 uker på VG-lista
Schnappi, Das Kleine Crocodile

Publisert 20 juni 2005
© Webby

Ved å satse millioner av kroner i markedsføring på animerte amfibier med høy irritasjonsfaktor, viser mobilsoftware-giganten Jamba at de innehar en genuin kulturell forståelse.

Schnappi er den lille krokodillen (das kleine Krokodil) med ubestemmelig kjønn som bor i Egypt og synger gjennom en 4 år gammel tysk jente. Krokodillen har kolonisert hjertene, sinnene og mobiltelefonen til en kaldblodig generasjon.

Ifølge de som selger ringetonene er det ikke bare barn som digger krokodillen. Også godt voksne sender inn bestillinger for å få lastet ned melodien til mobilen.

Schnappi har lagt 13 uker på VG-lista topp 20, og i uke 24 er på 2.plass, kun slått av Idol-vinneren Jorun Stiansens låt "This Is The Night".

** Schnappi - artikkelen forsetter under **

Crazy Frog er et tilsvarende kulturelt fenomen. Dette er racerbil-lyder på mønsteret "Beh-ding ding ding ding dididing ding bing bing pscht", som er pakket inn i litt instrumental datamusikk. Mobilgiganten Jamba / Jamster har tjent gode penger på å ordne rettighetene til lydinfernoet, som har sirkulert rundt på nettet i mange år i enklere former. Den egentlige opphavsmannen bak racerbil-imitasjonen, svenske Daniel Malmedahl, ser ikke snurten av millionene som ruller inn.Si din mening

Har du lastet ned Schnappi eller Crazy Frog?

Ja (8 stemmer)
Nei (123 stemmer)

Forrige nyhet: Strip Poker

Neste nyhet: Lån penger og bli rik


Komment�r denne artikkelen
(<--Skriv inn svaret!)

Kommentarer

1 - Hei scnappi!!!

- 14.09.2005 09:11:28 tommel opp94 stemmer

Du er flink og synge og det er morsomt(: Koooooozzzzzzz Mari(rogogjerd@hotmail.com)
1

Tilbake Webbys kjendiser (forsiden)