Nytt album fra Gorillaz:

Nytt album fra Gorillaz:
Gorillaz, Damon Albarns tegneserieband

Publisert 15 juni 2005
© Webby

Frontfiguren i Blur, Damon Albarn, fikk den morsomme ideen om å lage et band basert på oppdiktede tegneseriefigurer. Sjangeren var en eksperimentell blanding av hip-hop og garage-rock. Nå har tegneseriebandet blitt større enn... Blur.

Gorilaz' debutalbum fra 2001 solgte mer enn 6 millioner plater verden over. Singelen "Clint Eastwood" ble en kjempehit, og vant blant annet prisen for Beste Låt under MTV Awards samme år.

I disse dager slippes "Demon Days", Gorillaz' nye oppfølger, som det er store forventninger til. Albumet gikk rett inn på 6.plass på listene, med over 100.000 solgte plater første uken.

I kjent stil har Albarn fått med seg en rekke, tilsynelatende tilfeldig valgte gjester på albumet: Danger Mouse, De La Soul, Ike Turner, MF Doom, til og med legendariske Dennis Hopper.

I et intervju med Associated Press forteller Albarn at "Demon Days" er et mørkt og dystert album som nesten utelukkende "foregår" om natten. -Det handler om demoner. Det er et humørsykt album, men vi lever i veldig humørsyke tider, sier Albarn.

Det nye Gorillaz-albumet har også reklame fra iPod. Bandet selv har ikke så mye med dette å gjøre, forteller Albarn, dette er det businessfolka rundt ham som har tatt seg av. Han forteller at han har et ambivalent forhold til blandingen av reklame og musikk, men i dette tilfellet er han ikke så kritisk siden han synes iPod-en er en fin liten dings. Det er nesten som han høres troverdig ut.

Albarn forteller også at han ikke føler seg spesielt som noen av tegneseriefigurene, og at Keith Richards er en av hovedinspirasjonskildene til Gorillaz.

** Damon Albarn - artikkelen forsetter under **

Sjekk ut videoen til Feel Good Inc.


Forrige nyhet: Lån penger og bli rik

Neste nyhet: Al Pacino hedret av amerikansk filmgruppe


Komment�r denne artikkelen
(<--Skriv inn svaret!)

Tilbake Webbys kjendiser (forsiden)