The Black Dahlia

The Black Dahlia
The Black Dahlia

Publisert 23 september 2006
© Webby

Scarlett Johansson i ny film noir-thriller av Brian de Palma. Begjær, kjærlighet, korrupsjon, grådighet, blodbad og moralsk forfall er stikkord for denne dramatiserte filmen, som handler om mordet på Hollywood-skuespillerinnen Betty Ann Short, som faktisk skjedde på 1940-tallet.

Den engang så mesterlige regissøren Brian de Palma, som står bak tidløse filmer som Scarface og Blow Out, har slitt litt med å holde koken de siste 10 årene. Siden Mission Impossible (1996), har det ikke kommet mye bra fra de Palma.

Heller ikke med The Black Dahlia er Mr Palma i nærheten av kvaliteten på hans tidligere filmer. Har du sansen for thrillere med komplekse plott og rendyrking av film noir-sjangeren vil du kanskje like filmen, men for de fleste av oss blir det nok litt for vanskelig å henge med på historien, som er basert på en roman av James Ellroy.

Skuespillerprestasjonene er heller ikke spesielt imponerende, og det virker som om de Palma ikke helt klarer å utnytte potensialet til supertalentet Scarlett Johansson.

Filmen er sentrert rundt et trekløver som består av Los Angeles-politibetjentene Dwight Bleichert, spilt av Hartnett, hans partner Sgt Leland Blanchard, spilt av Aaron Eckhart, og Lelands kjæreste Kay Lake (Scarlett Johansson). Både Dwight og Leland er tidligere boksere, noe som gjør kompisene til helter på avdelingen.

Det er mye mord, blod og gørr i løpet av filmen, og slutten kulminerer i et rent blodbad.

** Scarlett Johansson - artikkelen forsetter under **

Se gjerne filmen, men vær forberedt på å sitte igjen som et sjokkert spørsmålstegn.

Scarlett JohanssonSi din mening

Skal du se The Black Dahlia på kino?

Ja (7 stemmer)
Nei (4 stemmer)

Forrige nyhet: Penge-dudene vil ha sladder

Neste nyhet: Scarlett Johansson topper puppelisten


Komment�r denne artikkelen
(<--Skriv inn svaret!)

Tilbake Webbys kjendiser (forsiden)