Weeds

Weeds
Weeds!

Publisert 14 august 2006
© Webby

Er gresset virkelig grønnere på den andre siden? Ja, og det lukter bedre også. Så når Nancy Botwin (Mary-Louise Parker) i "Weeds" blir enke og sliter med å få endene til å møtes, tar hun like godt jobben som marihuana-selger i nabolaget sitt.

Den kritikerroste TV-serien "Weeds", som ble påstartet i 2005 er en mørk krimkomedie omtrent i samme sjanger som Sopranos og Frustrerte Fruer. Serien er beskrevet som varm og rørende med masse humor og komiske situasjoner, men samtidig med en alvorlig undertone, der den hverdagslige kampen for å overleve beskrives på en original men realistisk måte.

"Opprørsk", "satirisk" og "kjempemorsom" er subjektiver kritikerne bruker om serien. "Weeds vil garantert få deg til å flire", hevder noen.

Handlingen foregår i en amerikansk forstad til Los Angeles i California (Agrestic), og hovedpersonen er den unge enken og tobarnsmoren Nancy Botwin, spilt av Mary-Louise Parker, som begynner å selge marihuana for å tjene til livets opphold etter at mannen dør av hjerteinfarkt.

I første sesong følger serien Nancys nye geskjeft, og i løpet av episodene får hun besøk av sin svoger, som har meget dårlig innflytelse på barna i famililen. Nancys bestevenninne Celia, som blir diagnostisert med brystkreft, dukker også opp.

En av Botwins beste kunder er byrådsmannen Doug, spilt av Kevin Nealon fra "Saturday Night Live". Doug er konstant høy på marihuana.

Nancy har problemer med å holde familien sammen, og hun ser ut til å miste taket helt på barna, men nekter å gi opp.

"Weeds" har allerede rukket å bli svært populær i USA, og har vunnet flere priser, deriblant fikk Mary-Louise Parker en Golden Globe for beste kvinnelige skuespiller i en komedie. Kanalen Showtime, som har skapt "Weed", hevder at den er en av de aller mest sette seriene i kanalens 30 år lange levetid.

"Weeds" er skapt av den amerikanske produsenten Jenji Kohan. Serien kom på norsk TV3 i midten av 2006, og

Anbefalte lenker:

Weeds på IMDB

** Mary-Louise Parker - artikkelen forsetter under **

- TV.com om serienSi din mening

Har du sett TV-serien Weeds?

Ja (6 stemmer)
Nei (5 stemmer)

Forrige nyhet: Elita i svensk maktkamp

Neste nyhet: Ny Marion Raven-video. OMG. WTF.


Komment�r denne artikkelen
(<--Skriv inn svaret!)

Tilbake Webbys kjendiser (forsiden)