Flatskjerm

Flatskjerm
Flatskjerm

Publisert 22 juli 2006
© Webby

Dersom du vurderer å gå til innkjøp av en flatskjerm, er det en del punkter du bør huske på.

Kilde: Aftenposten (se artikkel under)

Verdens beste flatskjerm?

ViewSonic2290b er ikke noen vanlig LCD-skjerm. Den er ikke bare større og tykkere, men inneholder komponenter av et helt annet kaliber enn det vi har sett på andre flatskjermer. Vi har i skrivende stund testet over 70 LCD-skjermer siden mars i 2002, men ingen av disse kommer i nærheten av denne. Men så er det heller ingen vanlig LCD-skjerm.
Les hele artikkelen på DinSide

Velg riktig flatskjerm

Plasma eller LCD? Det er det store flatskjermspørsmålet. Noe fasitsvar finnes ikke. Det er likevel en del ting du bør tenke på før du bestemmer deg. Vi gir deg en oversikt over de viktigste punktene som bør stå på sjekklista.GEIR AMUNDSEN

Vårt råd er at du starter med å foreta en behovsanalyse. Hva skal skjermen brukes til? For det er ikke lenger slik at TV-en bare benyttes til å vise Dagsrevyen og DVD-filmer. Kanskje har du planer om å koble flatskjermen til PC-en. Gutta på jobben snakker jo stadig om hvor heftig det er å laste ned filmer og TV-serier fra Internett. For ikke å snakke om hva den norske versjonen av Windows Media Center Edition vil kunne innebære av arbeidsoppgaver for flatskjermen som det visuelle navet i hjemmeunderholdningsplattformen.

Les hele artikkelen i Aftenposten

Slik velger du riktig flatskjerm

LCD og plasma
Dagens flatskjermer benytter to ulike teknologier. Begge er digitale bildeløsninger som benytter paneler med en fast oppløsning i panelet. I plasmaskjermene skapes lyspunktene ved at en gassblanding av helium og bringes til å lyse opp med hjelp av elektroder. I en LCD-skjerm gjennomlyses en tynn film av transistorer av et lampesystem montert bak panelet.


LCD-teknologien gir lyssterke apparater som fungerer godt i lyssterke omgivelser, men som ikke alltid kan bli sorte nok til å fungere i dempet belysning. Motsatt ligger utfordringen for plasma-TV i å takle lyssterke omgivelser. De beste plasmaskjermene er uklanderlig sorte også om kvelden.

Les hele artikkelen i Dagbladet

Test flatskjerm

Seriøs test fra Forbrukerportalens medarbeidere, der skjermen LG 42PX4RV-ZA kommer best ut. I en kommentar til testvinneren sier de imidlertid

** Flatskjerm - artikkelen forsetter under **

I testen av flatskjermer i Forbruker-rapporten nr. 8/05 har vi skrevet at testvinneren LG 42PX4RV-ZA var merket "HD Ready". Dette var ikke riktig; den var merket "HD compatible" og er med sin lave oppløsning ikke kvalifisert til å bli betegnet som "HD Ready".
Les hele artikkelen på ForbrukerportalenSi din mening

Vurderer du å kjøpe flatskjerm?

Ja (47 stemmer)
Nei (66 stemmer)

Forrige nyhet: Rare lover i USA

Neste nyhet: Lost Weekend


Komment�r denne artikkelen
(<--Skriv inn svaret!)

Kommentarer

1 - Flatskjerm-fan

- 31.08.2007 02:12:48 tommel opp212 stemmer

Ja jeg vurderer flatskjerm fordi jeg ikke får med meg hele teksten på den vanlige Tvn jeg har
1

Tilbake Webbys kjendiser (forsiden)