Artikler om kjendiser

Her har vi samlet noen utrdrag fra artikler på nettet som handler om kjendiser, generelt. Det er påfallende få artikler om dette emnet - det meste som blir skrevet handler om en eller annen bestemt kjendis, heller en kjendiseri som fenomen.

It's the place where my prediction from the sixties finally came true: "In the future everyone will be famous for fifteen minutes." I'm bored with that line. I never use it anymore. My new line is, "In fifteen minutes everybody will be famous."
-Andy Warhol, Andy Warhol's Exposures (1979) "Studio 54"

"Når kjendiser møter veggen" (Studvest)

Vi får høre at en eller annen kjent person «møtte veggen», men så «kjempet seg ut av det». Som oftest sitter man igjen med inntrykket av at personen ble litt sliten av å jobbe for mye, eller «fikk en knekk da kona forlot ham». Alle mennesker reagerer negativt om de er overarbeidede eller mister noen de er glade i. Men det er ikke nødvendigvis en sinnslidelse av den grunn.

Nå som det nærmest har blitt en farsott for kjendiser å gå ut i media for å fortelle hvor vanskelig de har det, er det viktig å huske at psykiske lidelser er komplekse problemer. Uttrykk som «å ta en Bondevik» blir brukt for å beskrive noen som har hatt et sammenbrudd, og bidrar ikke akkurat til en større forståelse av hva det dreier seg om. Det er lite som tyder på at alle medieoppslagene bidrar til en økt forståelse blant folk av hva for eksempel depresjon egentlig er.

Les mer i Studvest

"Kjendiser ønsker nynorsk i tabloider" (Kampanje)

Noregs Mållag har fått med seg en rekke kjendiser på et opprop for å få VG og Dagbladet til å skrive mer nynorsk. Dagfinn Høybråten, Karsten Alnæs, Dag Solstad og Lars Sponheim er blant personene som støtter oppropet.

Til VG fremholder nyvalgt leder i Noregs Mållag, Steinulf Tungesvik, at holdningen til nynorsk er gammeldags i tabloid-avisene.

Les mer i Kampanje

"Én av tre dyrker kjendiser" (Forskning.no)

Å dyrke en kjendis eller to kan være sunt, melder amerikanske og britiske psykologer. Er du utadvendt og positiv kan litt kjendissladder bidra til venneprat og underholdning. Men sykelig kjendisfikserte er villige til å begå lovbrudd om “deres” kjendis hadde bedt dem.

Du skal ikke se bort fra at det er en del personer som ville dø for Ben Affleck eller Jennifer Lopez. -Kjendisdyrking behøver ikke være så galt. Men våre resultater viser at for mye av det gode ikke er så sunt, sier psykolog John Maltby, doktor ved University of Leicester i Storbritannia.

Sammen med tre amerikanske kolleger undersøker han “celebrity worship syndrome” (CWS) – kjendisdyrker-syndrom. Hele 29 prosent av en testgruppe på 700 personer viste seg å dyrke en favorittkjendis i større eller mindre grad. En firedel av de undersøkte var så hardt rammet at det påvirket deres daglige aktiviteter.

Les mer på Forskning.no
Why do people think artists are special? It's just another job.
-Andy Warhol

"Kjendiser med diabetes" (diabetesinfo.no)

Enkelte tror at diabetes er et alvorlig hinder på veien mot rikdom og berømmelse. Men ta en titt her………diabetes er ikke "bare bare" for alle, men mange mennesker kan likevel leve "det søte liv", selv om de har diabetes. Kjenner du disse?

Kevin Kline fik en god idé i Fisken de kalte Wanda, selv om det var synd for fiskene. Hans sønn har nemlig diabetes, og det er sunt å spise fisk!

Og vi får håpe, at Linda Kozlowski (1958-) tok med seg insulin til Australia i Crocodile Dundee-filmene. Når man har diabetes, er ikke Australias ville og vakre natur det beste stedet å gå vill!

Les mer på diabetesinfo.no

"Kort, personlig tekst om skribentens syn på kjendiser." (Daria.no)

Når jeg tenker på kjendiser, kommer navn som Brad Bitt, Britney Spears og Madonna opp. Egentlig helt vanlige mennesker, med hull i tennene og ekte følelser. Men de blir også sett på som noe mer. For mange, men spesielt unge blir en kjendis sett på som et idol, og av ulike grunner velger de denne personen som sitt framtidige forbilde. Idiotisk mener kanskje mange, men er det ikke helt normalt at personer du leser mye positivt om, og som holder på med noe du interesserer deg for, lett blir en du beundrer og ser opp til? Så, når personen blir mindre populær, og stadig kommer med nye skandaler blir favoritten gjerne byttet ut med en annen; som i det øyeblikket er på topp. Derfor må kjendiser stadig vekk arbeide for at deres image alltid skal være nytt, og godt, så de fremdeles skal ligge på topp. For en kan jo tro at bare tanken på at de skulle falle frå noe rundt 3. plass, til 4. plass når det gjeld popularitet, er det same for dem, som det er for oss når vi får stryk på en eksamen.

Les mer på Daria

"Reality-kjendiser minst populære" (Kampanje)

Verken journalister eller publikum mener personer som deltar i reality-serier på tv fortjener å bli kjendiser. Mange mener også at programledere på tv kommer ufortjent lett til ære og berømmelse, mens de fleste mener at gode prestasjoner på idrettsarenaen bør belønnes med kjendisstatus.

Det kommer fram i en undersøkelse som Opinion har utført for den Den Norske Mediefestivalen. Både journalister og publikum er skjønt enige om at personer som deltar i reality-serier på tv ikke fortjener å bli kjendiser.

Les mer i Kampanje

"Kjendiser på nettsted" (Datatilsynet)

Datatilsynet har ikke hjemmel for å gripe inn overfor enkeltpersoners uthenging av andre enkeltpersoner på sine nettsteder.

Et nettsted, drevet av en privatperson, har lagt ut informasjoner om at navngitte, kjente personer skal ha sonet fengselsstraff eller vært fengslet i glattcelle. Det har vært reist spørsmål i enkelte medier om en slik sterkt kritikkverdig opptreden sorterer under Datatilsynets ansvarsområde og regelverket i personopplysningsloven.

Personopplysningslovens regler kan imidlertid ikke benyttes dersom personopplysninger brukes til rent personlige eller private formål. Hvorvidt det tas betaling fra nettstedet eller ikke endrer ikke dette.

Les mer på Datatilsynet

"Norges heteste kjendiser" (TV2)

Hvilke kjendiser er mest ettertraktet i Norge akkurat nå? Svaret og bildene finner du her.

Nok en gang det klart for listen over de mest populære kjendisene i Norge akkurat nå [mars 2005]. Den siste måneden har deltakerne i årets Idol vært faste innslag på listen, og denne trenden ser ut til å fortsette. Tone D. Aaberge inntar førsteplassen for tredje uke på rad.

Ellers er det verdt å få med seg at Robert Sørlie, Kurt Nilsen og Morten Gamst Pedersen er norske nykommere på denne ukens kjendistopp.

Les mer på Datatilsynet
Vi anbefaler:
Gavetips