Maria Mena

Fakta om Maria Mena

ArtistnavnMaria Mena
Fullt navnMaria Viktoria Mena
Født19. februar 1986
FødestedOslo
NasjonalitetNorsk
YrkeSangerinne, låtskriver
Inspirert avShakira, Alanis Morissette
Kjent somPopstjerne og tenåringsidol

Maria Mena er en sangerinne og låtskriver med ekte sjarme. Hennes låter kommer rett fra hjertet, og har en åpenhet og klarhet som få artister her i Norge kan matche. At hun er såpass ung gjør hennes talent enda mer bemerkelsesverdig. Maria setter ord på følelser og problemstillinger som ungdom streber med å forstå og takle.

Jeg har alltid forsøkt å være ærlig og direkte, og ikke gjemme noe. Jeg skriver bare sanger som jeg selv kunne ønske å lytte til. En sang kan skape èn følelse eller flere.

White Turns Blue

Om man først ønsker å bli kjent med Maria Mena, så er hennes plate "White Turns Blue" å anbefale. Platens tittel er tatt fra et dikt skrevet av en nær venn av Maria, og den inneholder totalt 12 låter. Her byr hun på alt fra livlig pop til romantiske ballader. Det er bare å sette seg tilbake og nyte et bredt spekter av magi.

"Jeg har alltid sett på musikk som en emosjonell greie. Noe som handler om følelser, både glade og triste. Jeg klarte aldri å forklare overfor min familie og mine venner hva jeg følte før jeg begynte å skrive låter."

Det finnes låter man hører på når man ikke føler seg så bra, og når man har hørt på den føler man seg straks bedre. "White Turns Blue" er en slik plate. Med låter som "The Only One" klarer Maria å sette ord på det å være ung og forelsket, på en svært detaljert og intelligent måte. Her småerter hun sin kjæreste, samtidig som hun i teksten innrømmer at hun er redd og har blandede følelser om å gi seg hen til en annen. Det er en moderne poplåt for tenåringer, og den føles både ekte og uanfektet. Hver jente har følt det på samme måten som det hun synger om, og hver gutt ønsker at en jente skal føle det på akkurat denne måten om han.

Inspirasjon og skilsmisse

"Blame It On Me" derimot, handler om det evige tema om tenåringsopprør. Maria innrømmer at hun var veldig rebelsk som tenåring, og denne låten handler om hennes pappa, skrevet ut ifra hans perspektiv.

Marias pappa er en profesjonell trommeslager, og var svært delaktig i å hjelpe Maria med å få foten innenfor musikkbransjen. Da Maria var 11 satt de to på en buss da Maria begynte å plystre på en låt. Hennes pappa spurte om det var en låt hun hadde hørt på MTV, og ble både glad og overrasket når hun fortalte at det var en låt hun hadde funnet på selv. Senere bestemte de seg for å lage en demo av nettopp denne låten, "My Lullaby", som Maria som 11 åring hadde laget for å uttrykke sin smerte over at hennes foreldre hadde valgt å gå fra hverandre. "My Lullaby" rørte ved noe i sjelen til nordmenn, og ble raskt en hit. Sjelden hadde man hørt en tenåring synge så åpent om sine foreldres skilsmisse.

Another Phase

I 2002 kom hennes første album, “Another Phase". Den handlet ifølge Maria om da hun gikk på ungdomsskolen, og det å ikke passe inn. Maria mener selv hun ikke passer inn, og har greid å innfinne seg med dette. Maria innrømmer at hun kan være både spesiell, rar, og vanskelig å forstå, og påstår selv at alle artister har noe slikt med seg selv. Ifølge Maria er det dette som artister det lille ekstra til å utforske og gi mer av seg selv. "Another Phase" solgte til platinum i Norge, og ble nominert til tre Spellemannpriser.

"Folk ble virkelig kjent med meg og likte meg for den jeg var, og det var veldig gøy. Jeg hadde mange fans, unge jenter som trengte noen å identifisere seg med."

For Maria er musikken alt. Hun samler ord og setninger som hun hører i hverdagen, for så å nynne en melodi og sette de sammen til en låt. Hennes produsent Arvid Solvang hjelper henne så med å sette på vokaler. Mange vil likevel si at hun ikke får ut alt sitt talent ved å bare holde seg innenfor pop-sjangeren.

Diskografi

Another Phase (2002)

Mellow (2004)

White Turns Blue (2004)

Apparently Unaffacted (2005)

Cause and Effect (2008)

"You’re The Only One" (video)

Maria Mena – anbefalte lenker

Maria Mena - offisiell hjemmeside

Maria Mena - offisiell blogg

Maria Mena - MySpace

Mest populære kjendiser

  1. Rihanna
  2. Nelly Furtado
  3. 50 Cent
  4. Akon
  5. Britney Spears
  6. Avril Lavigne
  7. Triana
  8. Paris Hilton
  9. Mira Craig

Stem: Hva synes du om Maria Mena?


Maria Mena #$%
1
Njet
2
Snn passe
3
Definitivt!
4
Av en annen verden - En stjerne!
5
Vakker / sexy?
Intelligent?
Talentfull?
Sympatisk?
Morsom?

Maria Mena- ringelyder

Maria Mena-ringetoner

Kjøp CD-er / Mp3 med Maria Mena

Norges rimeligste cd-er med Maria Mena på CDon

Maria Mena-mp3

Maria Mena lyrics

Finn sangtekster med denne kjendisen på Google

Andre ressurser

Tabber og flauser ("bloopers")Komment�r denne artikkelen
(<--Skriv inn svaret!)

Kommentarer

1 - Maria Mena på Twitter

- 28.11.2009 19:48:03 tommel opp229 stemmer

http://twitter.com/MariaMena


2 - ;D

- 22.04.2009 20:46:26 tommel opp224 stemmer

jeg møtte hun en gang på Jessheim og på elvefestivalen på Årnes, og da spurte hun om hun kunne gi meg en klem klem Maren


3 - maria mena full=?

- 22.11.2008 21:59:21 tommel opp222 stemmer

var hun full på tv her forleden eller ... er hun bare sånn?


4 - Eddie

- 16.11.2008 23:30:44 tommel opp270 stemmer

jeg traff Maria på ferie i syden! for en jordnær og sjarmerende dame...
1

Klipp ut og lim inn på websiden din fra boksen under for å lage en link til denne Maria Mena-siden: