Maria Haukaas Storeng

Fakta om Maria Haukaas Storeng

Fullt navn Maria Haukaas Storeng
Født3. August 1979
FødestedFinnsnes
NasjonalitetNorsk
Yrke sangerinne, skuespiller
Inspirert avAretha Franklin
FødestedFinnsnes
Favorittsang"I Want You Back" av Jackson Five
Hobbymusikk, tegning, dansin
Kjent somIdol-deltaker og vinner av Norsk Melodi Grand Prix 2008
Piercingernavle, og 5-6 ørepiercinger

Maria Haukaas Storeng er født 3. august 1979 på Senja Troms. Allerede som 3 åring begynte hun å synge. Hennes første opptreden var som 5 åring i storebrorens konsert på Lenvik musikkskole.

Barnestjerne

Som 11-åring mottok Maria for første gang nasjonal oppmerksomhet da hun landet hovedrollen i musikalen "Annie". Familien flyttet da ned til Oslo så hun kunne få bo der mens hun gjorde rollen. Da stykket var ferdig flyttet de tilbake til Senja.

I 1995 fikk hun hovedrollen i "Trollmannen fra Oz" på Det Norske Teateret. Nok en gang tok familien vare på henne og flyttet til Oslo. Samtidig gikk hun på musikklinjen på Foss Videregående skole i Oslo, og etter det gikk hun artistlinjen på Bårdar Akademiet. Av andre musikaler hun har deltatt i er det verdt å nevne "Fame", "Thank You For The Music, en hyllest til ABBA, "Space Vixens", og "Hamlet".

Den siste musikalen som Maria jobbet med var "HAIR", der hun spilte rollen som Shila. Denne forestillingen ble vist på Det Norske Teateret fra desember 2006 til februar 2007.

Nasjonalt idol

Som 24-åring deltok Maria i TV2-programmet Idol. Hun ble raskt definert som den dyktigste av deltakerne, og pressen viste stor begeistring for henne. Overraskelsen var derfor stor da seerne til slutt stemte henne til en 6.plass. Hun bidro med låten "Don’t Give A Damn" på samleplaten som ble utgitt med idoldeltakere som hadde kommet til semifinalene, og hun ble stemt fram til deltakelse på den sommerens Idol-turnè.

Klart jeg er lei meg. Men samboeren min har vært dobbelt så lei seg som jeg sjøl. Det er ingen krise. Jeg er ikke død. Ingen andre heller."

Breathing

I september 2004 debuterte hun som soloartist med singelen "Breathing". Singelen oppnådde mild suksess på VG-lista, med en 5.plass som høyeste plassering. Debutalbumet, også kalt "Breathing", høstet heller ikke de store lovordene. Dagbladet gikk så langt som å kalle det "forutsigbar A4-pop", og ga albumet terningkast 2. VG på sin side var noe mer begeistret og ga terningkast 4. Maria er kreditert som delt låtskriver på "Breathing", og kritikerne mente hun burde hatt mer hjelp med selve skrivingen til dette albumet. Det holdt ikke bare å ha naturlig utstråling, mente de.

Det er mer rocka stil enn det folk kanskje forbinder meg med fra Idol. Jeg liker hvinende gitarer og trøkk i låtene. Det der med gitarer har jeg sikkert fra familien min. Min far er gitarist. Jeg fant fort ut at det ikke var spesielt smart å ta opp konkurransen med han på det feltet, så derfor valgt jeg sangen istedenfor."

Melodi Grand Prix 2008

2008 skulle bli året da Maria fikk sitt internasjonale gjennombrudd. Etter flere års forsøk fra NRK på å få henne med i Melodi Grand Prix takket hun endelig ja, og hun vant selvsagt med sangen "Hold On Be Strong", skrevet av Mira Craig. Under den internasjonale konkurransen i Beograd bar det helt til finalen, der hun til slutt endte på en respektabel 5. plass. Duoen bak girl power smilte fra øre til øre når det hele var over, vel vitende om at det neste som ventet dem var plateinnspilling og fremtidig samarbeid med nye låter som "You’ll Find Your Way Soon".

"Breathing" (video)

Maria Haukaas Storeng – anbefalte lenker

Maria Haukaas Storeng - offisiell hjemmeside

Maria Haukaas Storen - bildeserie

Maria Haukaas Storeng - som 12 åring

Mest populære kjendiser

  1. Rihanna
  2. Nelly Furtado
  3. 50 Cent
  4. Akon
  5. Britney Spears
  6. Avril Lavigne
  7. Triana
  8. Paris Hilton
  9. Mira Craig

Stem: Hva synes du om Maria Haukaas Storeng?


Maria Haukaas Storeng #$%
1
Njet
2
Snn passe
3
Definitivt!
4
Av en annen verden - En stjerne!
5
Vakker / sexy?
Intelligent?
Talentfull?
Sympatisk?
Morsom?

Maria Haukaas Storeng- ringelyder

Maria Haukaas Storeng-ringetoner

Kjøp CD-er / Mp3 med Maria Haukaas Storeng

Norges rimeligste cd-er med Maria Haukaas Storeng på CDon

Maria Haukaas Storeng-mp3

Maria Haukaas Storeng lyrics

Finn sangtekster med denne kjendisen på Google

Andre ressurser

Tabber og flauser ("bloopers")Komment�r denne artikkelen
(<--Skriv inn svaret!)

Kommentarer

1 - Abu Kahn

- 13.11.2008 16:53:56 tommel opp312 stemmer

noen som vet om det er noe i ryktene om at Maria er bifil??
1

Klipp ut og lim inn på websiden din fra boksen under for å lage en link til denne Maria Haukaas Storeng-siden: