Kid Rock

Fakta om Kid Rock

ArtistnavnKid Rock
Fullt navnRobert James Ritchie
Født17. januar 1971
FødestedMichigan
NasjonalitetAmerikansk
YrkeSanger, låtskriver, skuespiller
Inspirert avBeastie Boys, Lynyrd Skynyrd
Kjent somredneck som mikser rock med rap, blues og country bedre enn de fleste

Kid Rock oppnådde en enorm popularitet i musikkverdenen på slutten av 90-tallet, men det tok nesten 10 år før han fikk sitt gjennombrudd. Han ble født som Robert James Ritchie i Michigan i 1971. Influert av hip-hop, og spesielt Beastie Boys sin evne til å mikse rap og rock, ga han ut "Grits Sandwiches for Breakfast" på tidlig 90-tall. Albumet ble ingen stor suksess, og det var nettopp av denne grunn at han stadig skiftet plateselskap. I en periode var han faktisk så frustrert at han startet sitt eget plateselskap!

Suksess til slutt

Lykken skulle vise seg å snu i 1998 med utgivelsen av "Devil Without a Cause" med hjelp av sitt nye plateselskap, Atlantic Records. På denne tiden var rap-rock i ferd med å bli en svært populær musikksjanger, og "Devil Without a Cause" eksploderte på scenen som et brennende hett party-album med attitude, lekne rockeriff, og morsomme sex-vitser. Kid Rocks personlighet som en white-trash tullebukk som elsket å rappe og headbange appelerte endelig til publikum, og gjennom låter som "Bawitdaba" viste han at det går an å være tøff i trynet og samtidig ha det gøy. I Amerika alene solgte "Devil Without a Cause" 11 millioner eksemplarer.

Bråkjekk og country

Etter å ha gitt ut "The History of Rock", en samling låter fra hans obskure år, valgte Kid Rock å returnere til studio for å spille inn sitt neste album, "Cocky". På dette albumet fortsatte Kid Rock å vise sin allianse til rock, hip-hop og ballader, men han demonstrerte også at han ikke ønsker å bli satt i bås i forhold til hvilken musikksjanger han hører til: "Cocky" albumets største hit var den følsomme country-balladen "Picture", en duett med Sheryl Crow! "Cocky" kunne ikke matche "Devil Without a Cause" sitt salg, men med fire ganger platinum beviste albumet at Kid Rock har en stor og divers fanskare.

Tabloid-yndling

Rundt samme tid som Kid Rock ga ut "Cocky" var han i ferd med å bli like berømt for sitt privatliv som han var for sin musikk. Han begynte å date Pamela Anderson i 2001, giftet seg med henne i 2006, og skilte seg 4 måneder senere. Hans romantiske eskapader gjorde at han stadig ble nevt i tabloid-pressen. På tvers av dette fortsatte han å gi ut musikk med 2003 albumet "Kid Rock", denne gangen med et nedtonet hip-hop preg og med en større variasjon av country og rock. Den største hitten på dette albumet var en remake av Bad Company sin låt, "Feel Like Making Love". Med denne utgivelsen oppnådde Kid Rock nok en gang platinum status.

Comeback

Det skulle gå hele fire år før han utga et nytt solo-album, men i 2007 var han endelig tilbake med "Rock N Roll Jesus", som er et typisk arena rockealbum. Dette var hans første album til å toppe Billboard lista, mye takket være hiten "All Summer Long", en låt inspirert av Warren Zevons "Werewolves of London" og Lynyrd Skynyrds "Sweet Home Alabama". Med "All Summer Long" oppnådde Kid Rock det kunststykke å ligge på pop, country, og rockelistene – samtidig!

"So Hott" (video)

Diskografi

Grits Sandwiches for Breakfast (1990) Devil Without a Cause (1998) The History of Rock (2000) Cocky (2001) Kid Rock (2003) Live Trucker (live album) (2006) Rock N Roll Jesus (2007)

Kid Rock – anbefalte lenker

Kid Rock - offisiell hjemmeside

Kid Rock - MySpace

The Kid Rock Congrecation - offisiell fanclub

Extreme Kid Rock - nyheter, bilder, video

Bilde av Kid Rock

Fødselsdag: 17.01.1971

Mest populære kjendiser

  1. Rihanna
  2. Nelly Furtado
  3. 50 Cent
  4. Akon
  5. Britney Spears
  6. Avril Lavigne
  7. Triana
  8. Paris Hilton
  9. Mira Craig

Stem: Hva synes du om Kid Rock?


Kid Rock #$%
1
Njet
2
Snn passe
3
Definitivt!
4
Av en annen verden - En stjerne!
5
Vakker / sexy?
Intelligent?
Talentfull?
Sympatisk?
Morsom?Komment�r denne artikkelen
(<--Skriv inn svaret!)

Kommentarer

1 - Stoner

- 13.11.2008 16:51:35 tommel opp275 stemmer

hørte at Kid Rock presterte å spille "So Hot" i kirka!
1

Klipp ut og lim inn på websiden din fra boksen under for å lage en link til denne Kid Rock-siden: