Justin Timberlake

Fakta om Justin Timberlake

ArtistnavnJustin Timberlake
Fullt navnJustin Randall Timberlake
Fødselsdato31. januar 1981
FødestedMemphis, Tennessee
NasjonalitetAmerikansk
YrkeSanger, skuespiller
Kjent sompop-ikon og eks av Britney Spears

Grammy-vinner Justin Timerlake vokste mer eller mindre opp i medias søkelys. Han gjorde sin tv-debut før han var gammel nok til å barbere seg da han på begynnelsen av 90-tallet i samarbeid med The Disney Channel gjorde en ny versjon av The Mickey Mouse Club. Mest oppmerksomhet fikk han imidlertid som ledsanger i boy-bandet N Sync. Da han omsider forsøkte seg som solo-artist i 2000 tok karrieren virkelig av. Etter å ha etablert seg som et ikon for moderne popmusikk og bedre halvdel til Britney Spears, ble kjekkasen nærmest tryglet av Hollywood om å prøve seg som skuespiller.

Tidlig karriere

Justin Timberlake vokste opp i Millington, like utenfor Memphis. Hans familie var svært religiøs, og han tilbrakte mye tid i kirken der hans far var korleder. Hans mor oppdaget tidlig hans sangtalent, og oppmuntret han som 11-åring til å søke lykken som deltaker i tv-programmet Star Search. Under navnet Justin Randall sjarmerte han publikum i senk med sine country-western låter. Selv om han ikke vant så var hans karriere allerede sikret.

Like etter sin deltakelse på Star Search kom Disney lokkende med et tilbud om å gjøre en ny versjon av barneserien The Mickey Mouse Club. Det var litt av stjernegalleri de hadde samlet sammen, med fremtidig kjæreste Britney Spears, fremtidig turnè partner Christina Aquilera, og fremtidig N Sync bandmedlem J.C. Chasez. Det var Timberlake, med sine blonde krøller, rytmiske føtter og fantastisk sangstemme som skilte seg ut som den største stjernen blant denne kvartetten.

N Sync

Etter at The Mickey Mouse Club la ned produksjonen i 1995 ble Timberlake rekruttert av Chris Kirkpatrick og musikkprodusent Lou Pearlman til å forme et helt nytt boy-band. Timberland anbefalte sin tidligere kollega J.C Chasez, og sammen med Joye Fatone og Lance Bass utgjorde disse fire gruppa N Sync. De gjorde først suksess i Tyskland, før USA fikk øynene opp for dem. N Sync sitt første studioalbum ("NSYNC"), kom ut i 1998 og inneholdt hitter som "Tearing Up My Heart" og "God Must Have Spent a Little More Time On You". N Sync sitt neste album, "No Strings Attached", gjorde det enda bedre og solgte over 4 millioner eksemplarer i sin første uke etter utgivelse.

Forventningene var ikke overraskende skyhøye for gruppas neste album, "2001s Celebrity". Selv om albumet gjorde det bra og solgte over 5 millioner eksemplarer var dette likevel langt unna de 15 millioner som "No Strings Attached" gjorde. Kort tid etter å ha fullført sin Celebrity-turnè i 2002 kunngjorde så N Sync i en pressemelding at de ville ta en pause fra å spille inn musikk.

I used to think I actually was Batman.

Justified

Ikke uventet brukte Timberlake denne tiden til å forfølge en solo-karriere. Han hadde etter hvert blitt voksen, og var sett seg lei på det uskyldige boy-band image som N Sync hadde gitt han. Timberlake oppsøkte hip-hop produsenten Timbaland, som hjalp han med å skape et mer sexy image som var mer røffere i kantene. Hans første solo-album kom ut 5. november 2002, gikk rett inn som nummer 2 på Billboard lista, og endte opp med å selge til 7 ganger platina! I tillegg til å vinne Grammy for årets beste pop-album fikk han også en Grammy for singelen "Cry Me A River", som var et velplantet spark til sin eks-kjæresten Britney Spears.

Jeg trengte frihet til å virkelig uttrykke meg selv. Det er hva Justified handler om"
– Justin

Kontrovers

Timberlake sin suksess og stjernestatus har dog ikke vært uten et par riper i lakken. I 2004 gjorde han en pauseopptreden sammen med Janet Jackson under Superbowl XXXVIII. Foran 140 millioner tv-seere verden over var det meningen at de to skulle synge duett med låten "Rock The Body". Timberlake overrasket publikum med en svært dristig og seksuelt antydende fremførelse. Det hele toppet seg under klimakset av låten da Timberlake rev av Janet Jackson sitt sorte kostyme. I det kostymet falt av kunne man se Janet sitt høyre bryst blottlagt i et par sekunder. Dette skapte naturlig nok furore i det ellers så konservative USA, og dagen etter var tv-kanalen CBS raskt ute med en pressemelding som fordømte opptrinnet. Timberlake kom med en offentlig unnskyldning for puppe-stuntet under Grammy utdelingen i 2004. Jackson på sin side var taus og ignorerte skandalen. Ironisk nok ble det derfor Timberlake som måtte håndtere mesteparten av Amerikas vrede.

Privatliv

Det eneste som er hottere enn Timberlake sin musikkarriere er hans privatliv. Fra 1998 til 2007 har storsjarmøren vært linket til en rekke A-list kjendiser. Mest kjent er hans forhold til Britney Spears, som i 2002 tok slutt etter 4 år. Ifølge ryktene kom bruddet fordi Britney valgte å være utro, noe han også mer enn antyder med en Britney look-a-like i sin musikkvideo "Cry Me a River". De to har likevel valgt å forbli venner.

Etter bruddet med Britney var Timberlake involvert i nok et langt forhold, denne gang med skuespillerinnen Cameron Diaz. Romansen mellom disse to smellvakre kjendisene varte i nesten 4 år, og de var et yndet offer for tabloidpressen som fulgte de hakk i hæl uansett hvor de befant seg. Da de gikk hver for seg i 2007 uttalte Timberlake at han var klar til å nye livet som singel. Han har siden den gang blitt observert i selskap med Jessica Biel og Scarlett Johansson.

"Jeg har 20,000 kjærester, spredt over hele verden"
– Justin

FutureSex/LoveSounds

I september 2006 kom det andre soloalbumet, "FutureSex/LoveSounds", som debuterte som nummer 1 på Billboard lista. For å promotere dette albumet deltok Timberlake som gjest hos Saturday Night Live. Det var her han produserte den selvironiske musikkvideoen sammen med Adam Samberg for en låt kalt "D*ck in a Box". Videoen var sjokkerende vulgær - men også morsom – og ble raskt en kultklassiker på Internett. "Sexyback" og "My Love (featuring T.I.)" er to monumentale singler på "FutureSex/Lovesounds", som også ga Timberlake to nye Grammy priser.

Skuespiller

Timberlake sin karriere som skuespiller skjøt fart I 2007. Han hadde fra før hatt mindre roller i rett-til-video filmer som "Edison Force", men nå fikk han muligheten til å gjøre en virkelig stor rolle i Nick Cassavette sin film "Alpha Dog". Denne filmen viser en sann historie om en narkotikalanger. På tross av sterk promotering av Universal Pictures ble likevel filmen ikke noen stor suksess. Det er ventet at den neste filmen fra Timberlake blir komediedramaet "The Open Road" der han vil ha hovedrollen som sønn av en baseball legende som legger ut på eventyr sammen med sin kjæreste.

"Until The End Of Time" (video)

Justin Timberlake – anbefalte lenker

Justin Timberlake - offisiell hjemmeside

Justin Timberlake i Memphis

World of Justin - nyheter, rykter, bilder

Fødselsdag: 31.01.1981

Typiske feilstavinger av Justin Timberlake: Justin Timbalake, Justin Timbaland

Mest populære kjendiser

  1. Rihanna
  2. Nelly Furtado
  3. 50 Cent
  4. Akon
  5. Britney Spears
  6. Avril Lavigne
  7. Triana
  8. Paris Hilton
  9. Mira Craig

Stem: Hva synes du om Justin Timberlake?


Justin Timberlake #$%
1
Njet
2
Snn passe
3
Definitivt!
4
Av en annen verden - En stjerne!
5
Vakker / sexy?
Intelligent?
Talentfull?
Sympatisk?
Morsom?Komment�r denne artikkelen
(<--Skriv inn svaret!)

Kommentarer

1 - Sandra

- 04.12.2008 08:41:47 tommel opp317 stemmer

sukk... for en gutt!
1

Klipp ut og lim inn på websiden din fra boksen under for å lage en link til denne Justin Timberlake-siden: