Annie

Fakta om Annie

Annie

Annie tar for tiden verden med storm. Hun får supre anmeldelser i amerikanske og britiske aviser, og

Anne Lilia Berge-Strand

Annie (Anne Lilia Berge-Strand) ble født i Trondheim i 1977, og har vokst opp i Kristiansand og Bergen. Hennes første band het Suitcase og spilte indie-musikk, men ble etterhvert oppløst fordi enkelte av medlemmene ville spille trip-hop istedet.

"The Greatest Hit" og Erot

Annie Annie ble først kjent for singelen "The Greatest Hit" fra 1999, som ble produsert av kjæresten Tore Andreas Kroknes, også kjent som Erot. Erot var kjent som en dyktig produsent av elektronika-låter. Låten inneholdt en sample av Madonnas "Everybody", og ble gitt ut av det legendariske plateselskapet Tellè Records. Låten var umiddelbar og catchy pop-techno, og ble svært populær i undergrunnsmiljøer. I 2001 døde Kroknes av hjertesvikt, kun 23 år gammel. Tore var født med en hjertefeil, og Annie har fortalt i intervjuer at verden falt sammen for henne da kjæresten døde.

Annie og Timo

Etterhvert kom hun i gang med musikk igjen, og ble aktiv i musikkmiljøet i Bergenm som i begynnelsen av 2000-tallet hadde produsert internasjonale suksesser som Röyksopp, Kings of Convenience og Bjørn Torske. Annie kom i kontakt med den fiske DJ-en Timo Kaukolampi fra Op:L Bastards og The Left Handed, som ble invitert til å spille på klubben "Pop Til YOu Drop" i Bergen. Annie ble invitert til å spille i Helsinki, og fikk dessuten tilbud om å legge på vokal på noen Opl:Bastards-låter. Annie og Timo spilte også inn noen spor sammen, og de begynte etterhvert planleggingen og innspillingen av Annies eget album.

Annie og Richard X - "Chewing Gum"

Annie bidro på den britiske produsenten Richard X sitt album "X Factor Volume One" i 2003. Albumet inneholdt ellers sanghjelp fra verdensstjerner som Kelis, Sugababes og Jarvis Cocker (Pulp). Som seg hør og bør ble Richard X også involvert i spor på Annies kommende album "Anniemal". Sommeren 2004 gjorde hun suksess på NRK P3s A-liste med den Richard X-produserte "Chewing Gum". Låta ble ukas single i den kjente britiske musikkavisa NME og nådde 8.plass på den hjemlige hitlisten. Et internasjonalt gjennombrudd var på vei. Oh yes!

Annie og Röyksopp

Torbjørn og what's-his-name fra Röyksopp var gode venner av Annie, og duoen ble involvert i produksjonen av albumet som var på vei. Duoen produserte blant annet den andre singelen "My Heartbeat" som gikk rett inn på norske hitlister.

Anniemal

Endelig, i 2004, var debutalbumet klart. Det ble utgitt på den britiske labelen 697 Recordings, og albumet debuterte på 6.plass på VG-lista. Hun fikk strålende kritikker både fra norske og utenlandske anmeldere

USA

14. juni 2005 ble "Anniemal" sluppet i USA, og platen har allerede mottatt strålende kritikker. Her er noen utdrag fra kritikkene, som vi fant på Annies offisielle sider:

Billboard:
"Annie har levert et av årets beste album i 2005"
Playboy.com:
"Det er så mange solide låter på albumet at det er vanskelig å vite hvor man skal begynne."
Alloy.com:
"..leverer solide danselåter og myke ballader med en stemme søtere enn sukkertøy og en pasjon som ethvert hjerte kan føle."
Barnes & Noble:
"Anniemal høres umiddelbart ut som en Greatest Hits-samling"

"Anniemal" spor for spor

Chewing Gum

Spilt inn i Moloko studios i Old Street, produsert og skrevet av Richard X, en av Annies favorittpersoner. Kan minne om Tom Tom Club.

Heartbeat

Laget i to versjoner: En var litt house-aktig og hørtes litt cheesy ut, så de laget en til som var mer rock'n'roll. Dette er ifølge Annie en festlåt om å nyte øyeblikket og ha det moro der og da.

Always Too Late

Handler om å alltid være for sen. En veldig godt produsert låt, og mye høyere og mer majestetisk enn de andre sporene.

The Greatest Hit

Ble med på platen etter litt vurdering for og imot, ettersom dette var en gammel singel.

No Easy Love

Har en stor sample fra Shakatak. Handler om at det ikke alltid er så greit å være forelsket.

Anniemal

"Tore sa at jeg måtte lage en sang som het 'Anniemal', og da tenkte jeg 'det er virkelig, virkelig idiotisk', sier Annie. Handler om å få ut fingern og gjøre det du prater om heller enn å bare prate om det.

Helpless Fool

Et av de første sporene Annie begynte å arbeide med. Handler om en venn av Annie som stadig vekk fikk problemer fordi han forelsket seg så lett. En hjelpeløs idiot.

Come Together

Dette er hippie-sangen, som samtidig er veldig disco. Den ble laget om vinteren da alle hørte på veldig deprimerende musikk, og Annie ønsket å lage et "happy"-spor.

My Best Friend

Et veldig melankolsk spor som handler om Annies bestevenn (??) som hadde problemer. Som siste spor på "Anniemal" krever det at du setter på igjen plata fra begynnelsen av for å bli glad igjen.

Annie - Eksterne lenker

Annies offisielle hjemmesider Flash-sider hvor du kan høre platen med ok lydkvalitet, lese nyheter og diskutere i forumet. Annie er innom forumet fra tid til annen, og om du søker

Foto-tråden i diskusjonsforumet på Annies offisielle hjemmesider.

Artikkel i New Yorker - Her får du forklaringen på tyggis/sjokolade-metaforen i "Chewing Gum"

Butikk - 697 Recordings online butikk der du kan kjøpe vinylplater, Annie-vesker, downloads og CD-er.

Mest populære kjendiser

  1. Rihanna
  2. Nelly Furtado
  3. 50 Cent
  4. Akon
  5. Britney Spears
  6. Avril Lavigne
  7. Triana
  8. Paris Hilton
  9. Mira Craig

Stem: Hva synes du om Annie?


Annie #$%
1
Njet
2
Snn passe
3
Definitivt!
4
Av en annen verden - En stjerne!
5
Vakker / sexy?
Intelligent?
Talentfull?
Sympatisk?
Morsom?

Annie- ringelyder

Annie-ringetoner

Kjøp CD-er / Mp3 med Annie

Norges rimeligste cd-er med Annie på CDon

Annie-mp3

Annie lyrics

Finn sangtekster med denne kjendisen på Google

Andre ressurser

Tabber og flauser ("bloopers")Komment�r denne artikkelen
(<--Skriv inn svaret!)

Kommentarer

1 - Kult

- 04.02.2007 14:58:06 tommel opp394 stemmer

ÅÅÅ Skjønn Assa Sjekkas


2 - ...

- 02.11.2006 19:11:03 tommel opp406 stemmer


3 - Annie-fan

- 25.01.2006 22:00:06 tommel opp453 stemmer

Aah, Annie er god som gull Lovin' you!
1

Klipp ut og lim inn på websiden din fra boksen under for å lage en link til denne Annie-siden: